Educatie

Imker worden?

We helpen u graag om goed van start te gaan. Wilt u weten of uw tuin, balkon, of platte dak geschikt is voor het houden van bijen? We komen graag eens kijken wat voor u de mogelijkheden zouden kunnen zijn.

Jaarlijks organiseert onze vereniging  de basiscursus bijenhouden. Al een behoorlijk aantal imkers is inmiddels enthousiast aan het imkeren en heeft veel plezier aan deze fascinerende leuke hobby.

Als je éénmaal aan het bijenhouden begint, kom je er niet meer vanaf. Het werken in en met de natuur, is altijd anders, geen jaar is hetzelfde. De kroon op het werk is voor velen het eigen potje honing wat geoogst kan worden. Trots zijn we dan ook als we het volk op de juiste manier de winter hebben laten overleven.

Dat bijen kunnen steken, weet iedereen. Maar wat veel mensen niet weten is dat dit heel goed te voorkomen is. Door rustig met bijen te werken en ze te leren kennen, is dit goed onder controle te houden. Er zijn ook bijenrassen die nagenoeg niet steken.

Voor de productie van veel soorten fruit, groenten en het behoud van de biodiversiteit is onze natuur mede afhankelijk van honingbijen. De wereld kan niet zonder bijen en dus ook niet zonder imkers.

IMG_1642