Bijenstallen

Bijenstallen

De Imkersvereniging Arnhem-Velp en omstreken beschikt over een tweetal openbare bijenstallen. Deze stallen zijn te vinden in het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem en bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten Veluwezoom te Rheden. Daarnaast beschikt de vereniging nog over een bijenstal in het park Angerenstein, alwaar leden en donateurs hun bijenvolken kunnen plaatsen indien, door omstandigheden, dichter bij huis geen plaats kan worden gevonden. Dit is een voor het publiek gesloten stal. Foto’s van onze bijenstallen vind u bij media.

De bijenstal op het terrein van het Nederlands Openluchtmuseum is een stal die bevolkt wordt door volken van onze vereniging. Met deze kasten wordt in het zomerseizoen met veel enthousiasme gedemonstreerd door de leden van onze vereniging voor de bezoekers van het museum. Deze demonstraties vinden plaats vanaf ongeveer 1 mei tot 30 september en wel elke zondagmorgen van 10.00 uur tot 17.00 uur.

De fraai gelegen bijenstal op Heuven bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten, is evenals de daar geplaatste bijenvolken, eigendom van onze vereniging. Ook op deze bijenstal wordt in het seizoen wekelijks gedemonstreerd en wel ook op zondag van 13.00 uur tot 16.00 uur. Ook kunt u aldaar, indien u dat wilt, een potje honing kopen waarmee u direct onze vereniging financieel steunt.

De bijenvolken in de stallen van park Angerenstein en op Heuven worden tevens gebruikt om beginnende imkers te leren met bijen om te gaan. Tevens heeft de vereniging 3 bijenstallen onder beheer waar imkers van onze vereniging de bijen van de beheerder verzorgen. Deze bijenstallen zijn in Wageningen in het arboretum de Dreijen, in Arnhem in de parktuin van landgoed Rennen Enk en in de tuin van Akzo-Nobel.

 

BIJENSTAL OP HEUVEN
BIJENSTAL OP HEUVEN