Demonstraties

Demonstraties

De Imkersvereniging Arnhem-Velp en omstreken beschikt over meerdere openbare bijenstallen. Deze stallen zijn te vinden in het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem en bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten Veluwezoom te Rheden de derde (de pas gebouwde) staat in het park Angerenstein.

De bijenstal op het terrein van het Nederlands Openluchtmuseum is een stal die bevolkt wordt door volken van onze vereniging en van een imker. De stalcommissie is verantwoordelijk voor de aldaar geplaatste korven en/of kasten. Met deze korven en/of kasten wordt in het zomerseizoen met veel enthousiasme gedemonstreerd door de leden van onze vereniging voor de bezoekers van het museum. Deze demonstraties vinden plaats vanaf ongeveer 1 mei tot 30 september en wel elke zondag van 10.00 tot 16.30 uur.

De fraai gelegen bijenstal Heuven bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten, is evenals de daar geplaatste bijenvolken, eigendom van onze vereniging. Ook op deze bijenstal wordt in het seizoen wekelijks gedemonstreerd en wel ook op zondag van 12.30 uur tot 16.00 uur. Ook kunt u aldaar, indien u dat wilt, verschillende soorten honing kopen waarmee u direct onze vereniging financieel steunt.

Aan de rand van het centrum ligt het mooie park Angerenstein waar een mooie stadsbeek doorheen stroomt, in dit park ligt een nieuwe onder architectuur gebouwde bijenstal welke tevens dienst doet voor educatieve doeleinden evenals op de Heuven. In deze bijenstal worden ook de lessen verzorgd voor de basiscursus imkeren waarbij gebruikt wordt gemaakt van mooie gesponsorde leerzame afbeeldingen waarop duidelijk de ontwikkeling van de bijen te zien is. Deze stal is op afspraak te bezichtigen.

Indien U interesse hebt voor bezoek aan de stal in park Angerenstein kunt U contact opnemen met het secretariaat van onze vereniging.

demonstraties3