Demonstraties

Demonstraties

De Imkersvereniging Arnhem-Velp en omstreken beschikt over meerdere openbare bijenstallen. Deze stallen zijn te vinden bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten Veluwezoom te Rheden en  in het park Angerenstein.

De fraai gelegen bijenstal Heuven bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten, is evenals de daar geplaatste bijenvolken, eigendom van onze vereniging. Ook op deze bijenstal wordt in het seizoen wekelijks gedemonstreerd en wel ook op zondag van 12.30 uur tot 16.00 uur. Ook kunt u aldaar, indien u dat wilt, verschillende soorten honing kopen waarmee u direct onze vereniging financieel steunt. Tevens worden daar, om de 14 dagen, de praktijk lessen gegeven voor, zowel de basis cursus imkeren als de cursus voortgezet imkeren, koninginnenteelt

Aan de rand van het centrum ligt het mooie park Angerenstein waar een mooie stadsbeek doorheen stroomt, in dit park, onderaan bij de Bernardlaan, ligt een nieuwe onder architectuur gebouwde bijenstal welke tevens dienst doet voor educatieve doeleinden evenals op de Heuven. In deze bijenstal worden ook de lessen verzorgd voor de basiscursus imkeren waarbij gebruikt wordt gemaakt van mooie gesponsorde leerzame afbeeldingen waarop duidelijk de ontwikkeling van de bijen te zien is. Daar kunnen ook de cursisten gedurende 1 jaar hun volk plaatsen in afwachting van een andere zelf gezochte standplaats. Tevens worden ze gedurende dat tweede jaar begeleid door een mentor.  Deze stal is op afspraak te bezichtigen.

Indien U interesse hebt voor bezoek aan de stal in park Angerenstein kunt U contact opnemen met het secretariaat van onze vereniging.

demonstraties3