Vervolgcursus

Vervolgcursus

Deze cursus is een vervolg op de cursus basisimkeren, je kunt er aan deelnemen indien je een enthousiast imker bent en minimaal 2 bijenvolken gedurende 2 jaar goed hebt onderhouden. Je moet in het bezit zijn van het diploma basisimkeren of een gelijkwaardig diploma.

De cursus bestaat uit 6 theorie avonden (natuurcentrum Arnhem) en 4 praktijkdelen (bijenstal de Heuven) medio de maand mei 2016. De cursus begint op dinsdagavond 26 januari 2016 en wordt om de 14 dagen gegeven, op de laatste lesavond wordt het theoretische deel afgesloten met een schriftelijk examen.

Je mag alleen aan het schriftelijke examen deelnemen indien je minimaal 80% van de lessen gevolgd hebt. De lessen beginnen om 19.30 uur en we stoppen tegen 22.00 uur. De koffie of thee zitten bij de prijs inbegrepen.

De inhoud van de theorie is:

– leven en biologie van de honingbij
– basisprincipes van de diverse bedrijfsmethodes
– koninginnenteelt t.b.v. eigen bijenpopulatie
– bijengezondheid en bijenziektes
– bijenproducten
– beginselen bloembiologie
– belang van de bij t.a.v. andere bestuivers
– bestuiving en bevruchting van gewassen
– economisch aspect
– koninginnenteelt en andere aspecten

Het praktijkdeel bestaat uit hoofdzakelijk koninginnenteelt en wordt in de maand mei 2016 gehouden, dit is weersafhankelijk en wordt dan in overleg met de cursisten afgesproken. Koninginnenteelt wordt d.m.v. overlarven uitgevoerd, er wordt dan met een eigen bevruchtingskast gewerkt (in overleg aanschaffen) er wordt voor teeltdoppen gezorgd je dient zelf voor teeltlatten te zorgen.

De cursusdata kunnen nog aangepast worden, dit wordt dan gedaan in overleg met de cursisten en docenten

Voor meer informatie kunt U ook mailen naar opleiding@debijenstal.nl

U kunt zich eenvoudig aanmelden door gebruik te maken van deze link